Tips voor het schoonmaken van een woning


Huishouden, Schoonmaken / zondag, april 21st, 2024

Het schoonmaken van je woning is een steeds terugkerende huishoudelijke klus. Misschien niet het allerleukste om te doen. Daarom is het fijn om wat tips te krijgen hoe je dit snel en efficient aanpakt. Wat zijn handige tips en wetenswaardigheden zoals een schoonmaakbedrijf dit zou doen? In deze blog lees je dé tips voor snel en efficient schoonmaken van je woning.

Voorbereiding & schoonmaakproducten

De eerste tip is: zorg dat je alles vantevoren klaarzet en de juiste schoonmaakproducten gebruikt. Ga je bijvoorbeeld in de slaapkamer de ramen zemen? Zet dan van tevoren een opstapje/trapje klaar, als je die nodig hebt tennminste, en de schoonmaakproducten zoals bijvoorbeeld een emmer, spons, zeem en raamwisser. Dit levert je een behoorlijke tijdwinst op, want je kunt op deze manier in één keer doorwerken zonder dat je tussendoor de raamwisser moet gaan zoeken.

Daarnaast is het ook altijd fijn om vooraf te weten wat je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde schoonmaakklus. Onderzoek eens wat een schoonmaakbedrijf voor schoonmaakproducten gebruikt bij bijvoorbeeld hun schoonmaak in de zorg. Wie weet vind je een schoonmaakmiddel waarmee je het veel beter en sneller schoon kan maken.

Vaste volgorde

Wat je ook kunt leren van hoe een schoonmaakbedrijf te werk gaat is een vaste volgorde aanhouden. Begin boven in je woning en werk beetje bij beetje naar onder. Begin boven bij het minst vuile gedeelte en werk naar het vieste onderdeel. Als je deze vaste volgorde bij het schoonmaken van je woning toepast, is de kans dat je iets vergeet tijdens het schoonmaken klein en het werkt ook gewoon veel fijner. Heb je vaak het idee dat je niet weet waar je moet beginnen? Dan is het aanhouden van een vaste volgorde een goed idee.

Een bepaalde tijd per ruimte

Bij elk schoonmaakproject door de professionele schoonmaak maken ze een tijdschema. Een schoonmaakbedrijf geeft aan dat het bijvoorbeeld een uur bezig is om een bepaalde ruimte grondig schoon te maken. Ben je wellicht snel afgeleid of heb je een een hekel aan de wekelijkse terugkerende schoonmaak? Dan kan je thuis ook een schema maken en in tijdblokken werken. Geef in een tijdblok bijvoorbeeld aan dat er voor de keuken, woonkamer en hal anderhalf uur nodig is. Dit kan je dan voor jezelf als stok achter de deur gebruiken. Ben je na anderhalf uur klaar? Dan kan je jezelf even op een kop koffie trakteren om vervolgens weer aan het volgende tijdblok te beginnen. Dat geeft structuur en ook motivatie, omdat je weet dat als ik doorwerk ben ik op een bepaald tijdstip klaar en is alles weer spik en span!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *