Een schuifdeur (op maat) hoeft niet duur te zijn


Woonspiratie / woensdag, december 27th, 2023

Een gewone deur met een scharnier is vaak de standaard keuze voor je interieur. Hoewel dit type deur goed past in veel interieurs, zijn er de laatste jaren genoeg alternatieven voor de klassieke deur. Schuifdeuren zijn één van de vele alternatieven. Schuifdeuren nemen niet veel ruimte in en kunnen een doodgewone woonkamer omtoveren tot iets bijzonders. Maar is een schuifdeur op maat niet heel duur?

Dat pure loftgevoel krijg je met een schuifdeur op maat

Wil je ruimte besparen of ben je op zoek naar dat ultieme gevoel van wonen in een luxe loft? Met schuifdeuren op maat kun je dat gevoel zonder moeite bereiken. En je hoeft zeker niet diep in de buidel te tasten om kwaliteit in huis te halen. Goede schuifdeuren koop je al vanaf zo’n tweehonderd euro. Dat is een stuk goedkoper dan veel luxe scharnierdeuren.

Je kunt zowel kiezen voor een enkele schuifdeur als twee schuifdeuren die bijvoorbeeld twee ruimtes van elkaar kunnen scheiden of je woonkamer in twee stukken kunnen opdelen, zoals dat ook vaak gebeurt in populaire huizen uit de jaren 30. Schuifdeuren geven een woning een luxe gevoel, maar zijn ook robuust. Dat komt doordat schuifdeuren worden opgehangen in rails, in plaats van scharnieren, waardoor ze duidelijk aanwezig zijn in de ruimte.

Staal, hout en glas

Het mooie van schuifdeuren op maat is dat je heel makkelijk alle soorten deuren kunt plaatsen. Je kunt kiezen uit glazen schuifdeuren, staal of klassiek hout. Je kunt extra geld besparen op kosten door standaardmaten te kiezen. Bij een schuifdeur is een kleine afwijking niet altijd een even groot probleem als bij een deur in een vaste deurpost. Die laatste moet namelijk precies passen. Aangezien de schuifdeur met een rails aan de muur hangt, rondom de deuropening, kun je de rails afstellen op de hoogte van de deurmaat in plaats van de deurpost.

Creëer je eigen schuifdeur met aparte rails

Je kunt ook je oude deur ombouwen tot schuifdeur of een simpele houten plank gebruiken om je eigen deur te maken. Het gebruik van aparte schuifdeur rails helpt om van elke deur een schuifdeur te maken. Je moet er alleen wel op letten dat je er aparte wieltjes bij koopt, anders zal de deur niet prettig rollen in je apart gekochte rails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *