Houtworm bestrijden – zo doe je dat zelf eenvoudig en goedkoop


Huishouden / maandag, februari 7th, 2022

Wie houten meubels in zijn interieur heeft staan, kan te maken krijgen met houtworm. Of misschien vind je het fijn om op een regenachtige dag de open haard aan te steken en heb je daarvoor blokken hout in je woning liggen. Houtworm ligt dan op de loer. Met deze middelen uit je keukenkastje kom je gemakkelijk en snel van dit ongedierte af. In deze blog lees je hoe je zelf eenvoudig en goedkoop houtworm kunt bestrijden.

Hoe houtworm herkennen

Ontstaan er kleine gaatjes in jouw mooie houten meubels? Of ligt er zaagsel in de omgeving van je kast of stoel? Dan kan dat een teken zijn dat er houtworm aanwezig is. Houtworm is een houtetend insect dat schade aan je meubelen, balken en ander hout in de woning aanbrengen. Voorkom dat de larven uitgroeien tot kevers en zich voortplanten; ga direct aan de slag met bestrijden. Houtworm bestrijden hoeft niet veel te kosten en doe je eenvoudig zelf, maar wat is het beste middel tegen houtworm?

HG tegen houtworm

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen om houtworm tegen te gaan. Één daarvan is een bestrijdingsmiddel van HG en verkrijgbaar in de meeste winkels. Je sprayt het middel van HG op het oppervlak of smeert het in met een kwastje. Een reuze effectieve manier om houtworm te bestrijden. Maar ook in je keukenkastje staan waarschijnlijk simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om de strijd met houtworm aan te gaan.

Houtworm bestrijden met azijn

Houtwormen kun je snel en eenvoudig weren door het hout in te sprayen met azijn. De larven en kevers hebben zich waarschijnlijk diep in het hout van jouw meubels genesteld. Azijn is niet giftig of dodelijk maar door de onaangename geur zullen de houtwormen vluchten. Meng een deel azijn met een deel water en spuit daarmee het gehele meubelstuk in. Om te voorkomen dat de houtworm zich vervolgens nestelt in het volgende houten meubelstuk, is het verstandig om dit meteen bij alle houten meubels in je woning te doen.

Lees hier meer tips om mieren in huis te bestrijden.

Houtworm bestrijden met ammoniak

Ook kan je houtworm bestrijden met ammoniak. Dit doe je op dezelfde manier, door het hout ermee te bespuiten en het in de gaatjes te laten sijpelen. De houtwormen zullen er dan vanzelf uit kruipen. Test dit vooraf op een kleine oppervlakte van het meubelstuk, zo voorkom je mogelijke verkleuringen of beschadigingen. Houtworm bestrijden met ammoniak is dus ook een simpele en goedkope manier.

Houtworm bestrijden kosten

Bestrijdingsmiddelen zoals hierboven beschreven zijn redelijk goedkoop en eenvoudig te verkrijgen. Je kunt het natuurlijk ook aan een professional overlaten. De kosten daarvan kunnen wel enorm oplopen, dus vraag vooraf een offerte aan om de kosten voor het bestrijden van houtworm in de hand te houden.

Uitgelichte afbeelding komt van Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *