Mieren bestrijden in huis – tips tegen mieren


Huishouden / woensdag, december 22nd, 2021

Mieren wil je liever niet tegenkomen in huis. Voor je het weet heb je een heel mierenvolkje binnen in huis. Gelukkig zijn er wel een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk je huis weer verlaten. We geven je hier graag wat tips tegen mieren waarmee je mieren kan bestrijden op een natuurlijke manier.

Hoe kan je mieren in huis bestrijden?

Bakpoeder of talkpoeder strooien

Mieren vinden het niet prettig als ze met poeder in aanraking komen. Een goede methode om ze hiermee te bestrijden. Je hoeft daarvoor echt niet e een pak met chemisch en giftig mierenpoeder te kopen. Gelukkig kan het ook op een natuurlijke wijze met poeder dat je doorgaans toch al thuis in je kast hebt staan. Gebruik bijvoorbeeld bak of talkpoeder. Zoek even naar de plek waar de mieren je huis komen binnendringen en strooi daar een kleine hoeveelheid bak of talkpoeder. De mieren houden het dan snel voor gezien en de overlast van mieren in huis is snel opgelost.

Een koper draadje of munten

De mieren in huis bestrijden kan ook met koper. Dit vinden ze niet fijn en dat is de reden dat ze je huis gaan mijden. Het werkt heel eenvoudig. Heb je last van mieren? Leg dan een stukje koperdraad of nog beter een paar koperen munten op de plek waar ze je huis binnen komen dringen of waar ze hun looppad hebben gemaakt.Je bent snel verlost van de mierenplaag in huis.

Koffiedik

Tips tegen mieren in huis? Dan mag deze tip zeker niet ontbreken en dat is gebruik van koffiedik. Geniet van een heerlijk kopje koffie en bewaar daarna het koffiedik.Hiermee kan je op een heel eenvoudige manier mieren bestrijden. Dit kan je strooien op de plek waar bijvoorbeeld het nest zit bij je buitenmuur of op een andere plek waar je ziet dat mieren je huis binnen komen wandelen. Dit werkt heel doeltreffend om mieren te bestrijden in huis.

Bewaar zoetigheid in goed afsluitbare bakjes in de kast en ruim alle kruimels goed op

Mieren zijn gek op zoetigheid en hebben ook niet veel nodig om bijvoorbeeld in je keukenkastjes te komen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Mieren bestrijden in huis? Zorg er in ieder geval voor dat je alle etenswaren goed opruimt. Om overlast van mieren te voorkomen kan je zoete producten (zoals vruchtenhagel of suiker) het beste bewaren in goed afsluitbare opbergbakjes. Liggen er wat brood of koekkruimels op het aanrecht of op tafel. Ruim deze ook zo snel mogelijk op.

Citroenschillen of sap

Mieren bestrijden kan ook met citroen. Je kan de schillen gebruiken maar ook het sap van de citroen. Sprenkel wat citroensap op bijvoorbeeld het looppad van mieren of op het nest. De citroenschillen kan je wegleggen op plaatsen waar je ze het huis binnen ziet komen. Het is een hele natuurlijk manier van mieren bestrijden. Mieren houden hier niet van en zijn dan als ze dit tegenkomen op hun pad ook snel verdwenen. Citroen helpt heel goed tegen overlast van mieren maar het geeft daarnaast ook nog eens een hele frisse geur in huis.

One Reply to “Mieren bestrijden in huis – tips tegen mieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *