Niet giftige kamerplanten voor katten


Tuin & Planten / vrijdag, juni 3rd, 2022

Het is fijn om kamerplanten in huis te hebben staan. Het staat gezellig en het zorgt voor een ontspannen en natuurlijke sfeer. Er zijn een heleboel verschillende soorten kamerplanten waar je uit kunt kiezen. Maar als katteneigenaar moet je extra goed opletten bij de aanschaf. Niet alle kamerplanten zijn namelijk geschikt om in huis te hebben in combinatie met een kat. Natuurlijk wil je voorkomen dat je lieve huiskat ineens gaat knabbelen aan een voor haar giftige plant. Let dus goed op welke kamerplanten je in huis haalt. In deze blog geven we je een lijstje welke giftige kamerplanten voor katten je beter kunt vermijden.

Hoe vind ik niet giftige kamerplanten voor katten?

Het is vrij eenvoudig om erachter te komen welke planten geschikt zijn met één of meerdere katten in huis. Als je hierover online informatie gaat zoeken komt er vrijwel direct een lijst tevoorschijn met planten die je met een gerust hart in je woonkamer kunt zetten, die dus niet giftig zijn voor katten. Om je een idee te geven welke katvriendelijke planten op deze lijst staan geven we je hieronder graag een aantal voorbeelden of suggesties. Daarmee weet je ook precies welke kamerplanten je kunt gaan halen.

Lees hier meer over de mooiste kattenmanden voor in je huiskamer

Groene niet giftige kamerplanten voor katten

We geven je hier graag een aantal suggesties of voorbeelden van kamerplanten die goed samengaan in een huis waar katten wonen. De volgende kamerplanten zijn een goede optie:

  • Palm zoals een Kentia palm (let op Cyas palm is niet geschikt is als er een kat of katten in huis zijn)
  • Calathea
  • Varen
  • Bananenplant
  • Olifantspoot
  • Zebra cactus
  • Bamboe

Dit is een kleine greep uit de lijst met groene niet giftige kamerplanten. Het mooie is dat je hier zowel planten met uitsluitend groene bladeren (zoals onder andere de palm, varen en bananenplant), maar ook kamerplanten vindt met mooie vormgegeven gekleurde bladeren of met een prachtige bladtekening. Zoals de Calathea, die zich onderscheid van andere planten in met name de vormgeving, kleur en de strepen of vlekken tekening op het blad.

Natuurlijk kun je zowel bloeiende, groene of kamerplanten met gekleurd blad prima met elkaar combineren in één ruimte. Zolang je maar goed oplet dat de plant de juiste standplaats heeft. Omdat deze allemaal in de categorie niet giftige kamerplanten voor katten passen. Hoef je ook niet bang te zijn als je kat er onverhoopt toch een keer aan gaat knabbelen.

Bloeiende gekleurde niet giftige kamerplanten voor katten

Wil je graag katvriendelijke planten met bloemen die absoluut niet giftig zijn? Dan zijn onder andere deze kamerplanten een goede keuze:

  • Orchideeën
  • Bromelia’s

Beide bloeiende plantsoorten hebben weinig water nodig en heel eenvoudig als het gaat over verzorging. Bovendien zijn met name orchideeën er in allerlei soorten en in diverse kleuren.

Niet giftige bloemen voor katten

Mocht je op zoek zijn naar mooie bloemen, die je veilig in huis kunt halen? Dan kun je bijvoorbeeld mooie bloemen als de gerbera, violen, rozen, asters en zonnebloemen kopen. De bloemen die je absoluut moet vermijden zijn lelies, hortensia’s, narcis, gladiool en de amaryllis.

Heel veel succes bij de aanschaf van een mooie kamerplant. Hopelijk heb je iets aan dit lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *