DIY – Een eenvoudige pallet bank maken voor in je tuin


Budget Wonen, Tuin & Planten / maandag, mei 30th, 2022

Met dit heerlijke weer gaan we met z’n allen weer lekker naar buiten. Niets is fijner om dan buiten in het zonnetje te zitten. Bij heel veel woonwinkels kun je mooie tuinsets en loungebanken aanschaffen, maar zelf maken is natuurlijk altijd een goed idee. Het is (vaak) goedkoper en ook nog leuk om te doen. Met een paar benodigdheden kun je een eenvoudige pallet bank maken voor je tuin. Benieuwd wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt? Lees dan verder.

Wat heb je nodig om een pallet bank te maken?

 • 3 Houten pallets – Dit wordt je basis. Je kunt gebruik maken van gebruikte of nieuwe pallets, net wat je mooi vindt. Pallets kun je vinden in verschillende afmetingen, dus houd er rekening mee als je bedenkt hoe groot je pallet bank moet worden.
 • 1 Houten lat in de lengte van de pallet
 • 16 Houtschroeven á 35mm x 4 mm
 • 8 Houtschroeven á 50 mm x 4 mm
 • 4 Zwenkwielen met bijbehorende bouten en moeren
 • Kussens of (oude) matrassen. Je hebt speciale pallet kussens te koop, maar je kunt ook een(oud) matras gebruiken om op te zitten. Over je matras kun je vervolgens een kleed gooien om het ook nog leuk aan te kleden. En eventueel voeg je daar nog een aantal sierkussentjes aan toe.
 • Schroefboormachine

Meer klussen? Ga zelf een houten moestuinbak maken voor in de tuin

Hoe maak je een pallet bank?

Met een aantal simpele stappen zet je binnen no-time je pallet bank in elkaar:

 1. Plaats twee pallets boven op elkaar. Schroef deze twee aan elkaar vast met 12 houtschroeven (35 mm)
 2. Bevestig de houten lat met 4 houtschroeven (50mm) aan de voorkant van de bovenste pallet.
 3. Aan deze houten lat bevestig je de derde pallet, welke straks wordt gebruikt als rugleuning. Voor de bevestiging gebruik je 4 houtschroeven (35mm)
 4. Voor extra stevigheid schroef je nog 4 houtschroeven (50 mm) schuin door de ‘rugleuning’ in de pallets van het zitgedeelte. Twee aan elke kant.
 5. Om hem gemakkelijk door je tuin te verplaatsen kun je 4 zwenkwielen aan de onderkant bevestigen. Neem wel zwenkwielen met een remfunctie. Gebruik voor de bevestiging de bijbehorende bouten en moeren.
 6. Klaar is je palletbank! Nu is het tijd voor de aankleding. Plaats voor het zitgedeelte een oud matras of een speciale palletkussen.

Om je palletbank nog meer op te leuken kun je nog meer kleinere tuinkussentjes plaatsen en/of bestellen. Zodra ze binnen zijn haal je ze uit de kartonnen dozen, pak je een drankje er bij en kun je heerlijk genieten in je tuin van je zelfgemaakte pallet bank.

Ga je binnenkort ook een pallet bank maken? Heel veel klusplezier en ik weet zeker dat je na het lezen van deze DIY blog een prachtige tuinbank rijker bent.

Fotocredits & voorbeeld van An Styles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *