Haal levensechte kunst in huis met reproductie schilderijen


Styling & Inrichting / dinsdag, juli 25th, 2023

Niet getreurd: met reproductie schilderijen van echte olieverf geniet je van eeuwenoude klassiekers voor een betaalbare prijs!

Wat zijn reproductie schilderijen?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden bij reproductie schilderijen bestaande kunstwerken nageschilderd op een canvas. Dit doen ervaren kunstenaars 100% met de hand tot op detailniveau. Geen poster of print dus, maar een echt schilderij. De kunstenaars gebruiken kwalitatieve olieverf, kwasten en penselen en schilderen op een klassiek linnen doek. De verf wordt in lagen aangebracht zodat je de verf daadwerkelijk kunt zien en voelen. Zo komt de reproductie zo dicht mogelijk bij het originele werk. 

Reproductie schilderijen of posters kopen?

Twijfel je tussen reproductie schilderijen of posters? Beide hebben voordelen, maar als je gaat voor kwaliteit, authenticiteit en echtheid, raden wij een schilderij aan. Een hoogwaardige reproductie gaat veel langer mee dan een afdruk op een poster. Een poster zal, ongeacht de kwaliteit van het papier, met de tijd gaan vergelen. Een goede reproductie op premium canvas geschilderd met de beste olieverf kan zelfs een eeuw(en) meegaan. Maar de belangrijkste reden om voor reproductie schilderijen te kiezen, is dat ze geschilderd worden door topkunstenaars. Eenmaal thuis aan de wand geniet je van de prachtige penseelstreken, levendige kleuren en indrukwekkende structuren. Je zult elke dag uren kunnen kijken naar het gedetailleerde prachtwerk. 

Het reproductieproces

Om het origineel zo goed mogelijk na te bootsen, doorloopt de kunstenaar een complex reproductieproces van ongeveer vier weken. Allereerst wordt er een schets met potlood gemaakt op het doek. Met deze eerste stap focust de kunstenaar zich op de compositie. Vervolgens wordt de onderlaag geschilderd met enkele kleuren en grote vlakken. In de derde stap ligt de focus op kleurintensiteit, contrast, vormen en textuur. Hierna komen de details in beeld: de kunstenaar zorgt er met kleuren, schaduwen en kleine objecten voor dat ieder object in het schilderij er precies zo uitziet zoals de originele artiest het heeft bedoeld. Je kunt wel stellen dat dit enorm precisiewerk is. Tot slot beoordeeld een tweede kunstenaar het schilderij en worden de laatste puntjes op de i gezet.

Mag je zomaar een replica kopen?

Misschien spookt op dit moment de term ‘auteursrecht’ wel door je hoofd. Logisch, je mag namelijk niet zomaar kunstwerken namaken en verspreiden. Gelukkig is het zo dat het auteursrecht zeventig jaar na het overlijden van de artiest verloopt. Het kunstwerk valt dan in de publieke domein: je mag deze nu namaken, aanpassen, kopiëren, verspreiden en aanschaffen zónder schending van auteursrecht. Geniet dus zonder zorgen van prachtige reproductie schilderijen.

De kosten van reproductie schilderijen

In reproductie schilderijen gaat flink wat tijd en arbeid zitten. Om die reden zijn schilderijen niet zo goedkoop als bijvoorbeeld posters. De prijs wordt mede bepaald door vraag en aanbod, het aantal uren dat in het werk is gestopt, het gebruikte materiaal en de kwaliteit van het schilderij. Reproductie schilderijen van hoogwaardige kwaliteit zijn er al vanaf € 200 euro. In ruil daarvoor schittert elke dag een klassiek meesterwerk bij jouw thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *