5 effectieve manieren om vliegen en muggen buiten de deur te houden – geniet van een insectvrije zomer!


Huishouden / woensdag, juli 19th, 2023

Het is zomer en dat betekent dat we graag genieten van het mooie weer. Helaas betekent dit ook dat er meer insecten, zoals vliegen en muggen, in onze huizen en tuinen zijn. Het gezoem en geprik van deze insecten kan erg vervelend zijn en zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. In dit artikel delen we vijf effectieve manieren om vliegen en muggen buiten de deur te houden en te genieten van een insectvrije zomer.

Houd ramen en deuren gesloten

Een van de meest voor de hand liggende manieren om vliegen en muggen buiten te houden, is door ramen en deuren gesloten te houden. Dit betekent echter niet dat je geen frisse lucht meer in huis kunt krijgen. Het plaatsen van horren voor ramen en deuren is een eenvoudige en effectieve manier om insecten buiten te houden en toch frisse lucht binnen te laten. Horren zijn speciale gaasdoeken die zijn ontworpen om insecten buiten te houden en toch lucht door te laten.

Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar, waaronder rolhorren, vaste horren en plisséhorren. Rolhorren worden opgerold wanneer ze niet worden gebruikt, vaste horren blijven op hun plaats en plisséhorren vouwen zich op wanneer ze niet worden gebruikt. Het kiezen van de juiste hor voor jouw ramen en deuren is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed werken en de insecten buiten houden.

Maak je huis schoon

Vliegen en muggen worden aangetrokken door voedselresten en vochtige plekken. Het schoonhouden van je huis is daarom een effectieve manier om insecten buiten de deur te houden. Maak regelmatig schoon en zorg ervoor dat er geen voedselresten blijven liggen. Zorg er ook voor dat er geen water blijft staan in bijvoorbeeld bloempotten of emmers. Dit kan namelijk een broedplaats zijn voor muggen.

Een andere manier om je huis schoon te houden en tegelijkertijd vliegen en muggen buiten te houden, is door regelmatig afval weg te gooien en vuilnisbakken goed af te sluiten. Zorg ervoor dat je geen etensresten in de vuilnisbak laat liggen, omdat dit vliegen en andere insecten kan aantrekken.

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om vliegen en muggen buiten de deur te houden. Zo kun je bijvoorbeeld citronella-kaarsen of -olie gebruiken. Citronella is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit citronellagras. Het heeft een sterke geur die insecten afstoot, waaronder vliegen en muggen. Citronella-kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en geuren en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Kruiden zoals basilicum, lavendel en rozemarijn hebben ook een afstotend effect op vliegen en muggen. Je kunt deze kruiden in potten of in de tuin planten om insecten op afstand te houden. Bovendien zijn er ook verschillende etherische oliën, zoals pepermuntolie en eucalyptusolie, die je kunt gebruiken als insectenwerend middel. Voeg een paar druppels toe aan een diffuser of verdun de olie en breng het aan op je huid om de insecten op afstand te houden.

Maak gebruik van insectenwerende middelen

Als natuurlijke middelen niet effectief genoeg zijn, zijn er verschillende insectenwerende middelen die je kunt gebruiken. De meest bekende en populaire insectenwerende middelen zijn sprays en lotions met DEET. DEET is een chemische stof die insecten afstoot en al vele jaren wordt gebruikt als effectief insectenwerend middel.

Naast DEET zijn er ook andere chemicaliën die worden gebruikt in insectenwerende middelen, zoals picaridine en IR3535. Het is belangrijk om het middel te kiezen dat het beste bij jou past en de instructies op de verpakking te volgen. Het is ook belangrijk om het middel niet te overdadig te gebruiken, vooral bij kinderen en zwangere vrouwen.

Maak gebruik van professionele diensten

Als alle bovenstaande maatregelen niet effectief genoeg zijn, kun je altijd een professionele dienst inschakelen om vliegen en muggen te bestrijden. Deze diensten maken gebruik van verschillende methoden om insecten te bestrijden, zoals het plaatsen van valstrikken en het gebruik van insecticiden.

Het is echter belangrijk om te weten dat professionele diensten vaak duur zijn en dat sommige methoden schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Voordat je een professionele dienst inschakelt, is het belangrijk om jezelf goed te informeren over de methoden die ze gebruiken en of deze veilig zijn voor jou en je omgeving.

Insecten buiten de deur houden

Het buiten de deur houden van vliegen en muggen kan een uitdaging zijn. Door ramen en deuren gesloten te houden, je huis schoon te houden, natuurlijke middelen te gebruiken, ventilatoren in te zetten en eventueel insectenwerende middelen te gebruiken kun je echter wel veel bereiken. Probeer daarom deze tips uit en geniet van een zomer zonder vervelende insecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *