Garagedeur vervangen – een aantal opties op een rij!


Woonspiratie / vrijdag, maart 17th, 2023

Misschien is je garagedeur aan zijn einde, wil je een ander model of krijgt je garage een andere bestemming. Het kunnen allemaal redenen zijn om je garagedeur te vervangen. Er zijn verschillende opties en mogelijkheden die we je in deze blog laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een pui, openslaande deuren of een automatische roldeur.

Wat zijn de mogelijkheiden voor het vervangen van de garagedeur?

Het is goed te onderzoeken wat bij jou en je situatie past voor welke keuze je gaat. Afhankelijk van hoe je je garage gebruikt en hoeveel de vervanging van je garagedeur kosten mag, zijn deze opties aan te bevelen:

#1 Vervangen in een kanteldeur

Met een kanteldeur kan je heel simpel en vlot de garage opendoen. De deur bestaat uit een groot geheel waardoor je bij wijze van spreken de deur in een beweging makkelijk kan openklappen. Ideaal als je de auto in de garage wil zetten. Voordeel is dat het een eenvoudige deur is, waardoor dit ook één van de goedkoopste opties is. Nadeel van de kanteldeuren is dat de deur bij het open doen een stuk de garage in schuift. Aan de bovenkant het plafond langs, waardoor dit veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast is hij minder goed geisoleerd en is gevoeliger voor tocht.

#2 Vervangen door een automatische roldeur

Wil je graag dat de garagedeur automatisch opengaat als je aankomt rijden met je auto? Dan is een automatisch roldeur wellicht een goede keuze. Deze deur rolt met behulp van een afstandsbediening of doormiddel van een tijdklok of schakelaar automatisch omhoog.

Boven de deur hangt een bak waar de deur automatisch inrolt. Vaak heb je te maken met een kunststof garagedeur, maar ze zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in hout.

#3 Vervangen voor openslaande deuren

Een andere optie is kiezen om je garagedeur te vervangen voor openslaande deuren. Voordeel is dat je deze lekker kunt openzetten, één deur of alle twee, waardoor er extra ruimte is om bijvoorbeeld je (elektrische) fiets, bakfiets of scoorter in en uit te rijden. Daarnaast is hij beter geisoleerd dat een kanteldeur. Deze optie is overigens minder geschikt wanneer je graag je auto in de garage wilt zetten. Nadeel is ook, dat ze duurder zijn dan een kanteldeur.

Wil je graag openslaande deuren? Dan kun je ervoor kiezen om deze met de hand te openen of je kiest voor elektrisch zodat ze met een druk op de knop de deuren automatisch voor je openen.

#4 Vervangen door een pui

Gebruik je de garage eigenlijk niet meer voor het in- en uitrijden van de auto, scooter en/of de fietsen? Dan is het ook mogelijk om de garagedeur te vervangen door een pui. Dit kan door een vaste pui, maar ook een schuifpui is een goede optie. Met deze laatste optie, heb je toch nog de mogelijkheid om naar buiten te gaan wanneer dit nodig is.

Afhankelijk van je nieuwe bestemming van de garage is het hebben van licht en privacy wel of geen goed idee. Je kunt kiezen voor veel ramen, zodat je veel licht binnen haalt. Maar wil je liever beschutting en privacy, dan kun je er ook voor kiezen om in de pui te voorzien van een dicht paneel. Voordeel is dat een pui verkrijgbaar is in verschillende materialen zoals hout, kuntsstof en aluminium en helemaal naar wens samen te stellen is.

Fotocredits: Afbeelding van Scott Donald via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *