Tips voor een goedkope keuken


Budget Wonen, Keuken, Woonspiratie / maandag, maart 13th, 2023

Aan een nieuwe keuken hangt, doorgaans een behoorlijk prijskaartje. In deze blog vind je tips om toch jouw droomkeuken te vinden, met een iets minder groot budget. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om aan een goedkope keuken te komen. We vertellen je er in deze blog graag meer over.

Hoe kom ik aan een goedkope keuken?

Een nieuwe keuken uitzoeken, is vaak een hele klus. Welke stijl vind je mooi? Kleur kastjes? Welk type aanrechtblad ga je voor? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de keuze in apparatuur. Begin daarom je zoektocht eerst online. Kijk rond op bijvoorbeeld Pinterest en ontdek wat je mooi vindt. Voordat je de eerste winkel binnenstapt kun je wat gerichter zoeken naar goedkope keukens.

1. Een keuken uit de showroom aanschaffen

Als je een keukenwinkel binnenloopt, zie je doorgaans veel verschillende keukens en keukenopstellingen staan. Ideaal om ideeën en inspiratie op te doen voor je nieuwe keuken. Maar wil je een goedkope keuken aanschaffen? Dan moet je even opletten of er keukens tussen staan die ook te koop zijn. Deze kun je vaak met een flinke korting aanschaffen. Een keukenzaak verandert uiteraard regelmatig de showroom en wil graag de nieuwste trends op keukengebied laten zien. Om ruimte te maken zetten ze om die reden bepaalde showroomkeukens in de verkoop met een mooie afprijzing. Zo heb je toch een praktisch nieuwe keuken maar wel een stuk goedkoper in aanschaf.

2. Een standaard keuken in plaats van exclusief en b keuze apparatuur

Je kunt het in feite zo duur of goedkoop maken als je het zelf wil. Exclusieve keukens zijn vaak al een stuk duurder dan een standaard model. Als je op zoek bent naar een goedkope keuken, kies dan voor een standaard model.

Wil je nog meer besparen, kijk dan goed naar de keuze voor je apparatuur. Een b-keuze apparaat is namelijk flink goedkoper. Je hebt dan misschien niet een oven of afzuigkap van een bekend merk, maar wel één waar je ook een flink aantal jaren plezier van kunt hebben. Check voor je aanschaf nog wel reviews van het apparaat zodat je ook zeker weet dat goedkoop geen duurkoop wordt.

3. Zelf aan de slag

Ben je een beetje handig? Je kunt ook heel veel zelf doen en regelen rondom de keukens. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de keuken zelf te plaatsen. Zo kun je flink bezuinigen op de plaatsingskosten van de keuken. Daarnaast is het ook een idee om je (standaard) budget keuken op te pimpen met items die je zelf hebt gemaakt, aangeschaft of plaatst. Zo kun je bijvoorbeeld een paar toffe wandtegels op de achterwand plaatsen om er een echte blikvanger van te maken. Dat hoeft niets tot weinig te kosten.

4. Kijk eens op internet of in de familie en of kennissenkring

Regelmatig zie je op internet een advertentie staan van iemand die een keuken te koop of ter overname aanbiedt. Het is dan wel geen nieuwe keuken maar soms zijn ze nog in een goede staat. Wellicht zijn er ook mensen in je naaste omgeving (familie en of kennissen) die een keuken aanbieden. Als je hier een beetje op let dan kom je vast ook wel een keuken tegen in de smaak valt. Mocht de keuken ook nog eens in goede staat zijn, dan kan je op deze manier ook een goedkope keuken scoren. Je kunt dan zelf het design van je keuken aanpassen zodat je keuken helemaal naar wens is.

Duurzame tip: gooi je meubels niet weg, maar geef ze een upgrade

Dit zijn mijn tips om een goedkope keuken aan te schaffen. Heb jij nog een perfecte tip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *