De beste en meest inspirerende interieurboeken op een rij


Styling & Inrichting, Woonspiratie / maandag, december 13th, 2021

Wil je inspiratie op doen voor je woonkamer? Of wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste interieurtrends? Dan is een interieurboek lezen een hele goede manier om je onder te dompelen in alles op het gebied van wonen en interieur. Het kan je vaak tot nieuwe en inspirerende inzichten brengen. Overal is wel een interieurboek over te vinden. Maar in deze blog vind je de beste en inspirende interieurboeken op een rij.

#1 Hoe krijg ik een heerlijk huis – Doret Schulkes

Doret heeft een praktisch handboek geschreven vol tips en voorbeelden om op een andere manier naar je interieur te kijken. Met vijf sleutels om zelf te te passen belicht ze binnenhuisarchitectuur op een geheel nieuwe wijze. Met Hoe krijg ik een heerlijk huis krijg je nieuwe inzichten om je (meer) thuis te voelen in je eigen huis. Verwacht geen boek waarin ze je tips geeft over welke kleur er op de muur moet, of welke meubels je zou moeten aanschaffen. Want dat staat hier niet in. Doret heeft een eigen visie en die vertelt ze met een duidelijk verhaal in dit fijne handboek.

#2 Love Colour – Anna Starmer

Wist je dat kleurgebruik iets zegt over wie je bent, waar je van houdt en hoe je wil leven? In Love Colour leert Anna Starmer je hoe je met kleur je huis kunt omtoveren tot een plek die precies ‘jij’ is. Een plek die bij je past en waar je je gelukkig voelt. Het is een heel praktisch boek, inclusief een uitneembare kleurstalengids van 24 bladzijden. Je neemt het zo mee onder je arm naar de verf- of interieurwinkel. Anna geeft aan: “kleur is een eenvoudige en betaalbare manier om je interieur een make-over te geven”. Een interieurboek vol wooninspiratie voor kleur in je interieur.

Lees hier ook hoe je de juiste kleur wit in je interieur kiest

#3 Interieurbasics – Cristy Brandriet

Als je opzoek bent naar een inspirerend interieurboek voor een stijlvol, persoonlijk en functioneel huis, zou je echt Interieurbasics moeten lezen. Ik denk wel hét handboek voor de interieurliefhebber die een persoonlijke touche aan het interieur wil geven. Of je nu voor het eerst aan de slag gaat met je interieur of er al veel vaker mee bezig is. Cristy Brandriet laat alle onderdelen die het interieur tot een geheel maken aan bod komen. Hierbij moet je denken aan meubels, licht, kleur en accessoires. Het fijne aan dit boek is dat je veel informatie krijgt over de achtergrond van bepaalde keuzes. Cristy houdt rekening met de basisprincipes en zoekt voortdurend naar de balans van mooi, stevig en bruikbaar. Een heel inspirerend interieurboek waarmee je eigenlijk gelijk mee aan de slag wilt gaan!

Je kunt jezelf verwennen met één van deze prachtige interieurboeken, maar het is ook een enorm leuk verjaardagscadeau. Lees ook in deze blog Mirjam’s favoriete boeken over eclectisch wonen. Dit soort boeken lees je door, gebruik je als handboek, blader er af en weer door en zet je te pronken in je boekenkast. Love it!

One Reply to “De beste en meest inspirerende interieurboeken op een rij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *