Dankzij kunstgras altijd een groen gazon


Tuin & Planten / woensdag, december 7th, 2022

Kunstgras zie je tegenwoordig steeds vaker terug in tuinen. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen kunstgras voornamelijk werd gebruikt voor sportvelden. In de loop der tijd heeft men ontdekt dat er veel voordelen aan kunstgras zitten. Zo heeft kunstgras vrijwel geen onderhoud nodig en ziet het er altijd tiptop uit. Je hebt geen last meer van onkruid en hoeft het ook nooit te maaien. Tegelijkertijd oogt kunstgras levensecht en is het nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras en kun je kunstgras zelf leggen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want hieronder delen we alle informatie die je moet weten over kunstgras!

Zelf kunstgras leggen

Je kunt zelf kunstgras leggen, maar dan moet je daar wel de tijd voor nemen. Als je het te gehaast doet of niet goed voorbereid bent, dan loop je namelijk het risico dat je het niet goed legt en het er lelijk uit gaat zien. Er komen dan bijvoorbeeld kleine kieren tussen de kunstgrasmatten of er blijken allerlei kuilen en bobbels in de ondergrond te zitten. Daarnaast moet je ook voorzichtig met de matten omgaan tijdens het leggen, want anders kun je ze per ongeluk beschadigen. Kortom, kunstgras zelf aanleggen is zeker mogelijk, maar dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken en secuur te werk gaan.

Kunstgras laten aanleggen

Heb je geen zin om zelf kunstgras te leggen? Dan kun je deze klus ook overlaten aan een professional. Kunstgras-experts weten alles over kunstgras en kunnen het netjes voor je aanleggen, zonder fouten te maken. Ze letten op ieder klein detail en zorgen voor een perfect eindresultaat. Wil je dus het zekere voor het onzekere nemen en ben je zelf niet zo handig, dan raden we aan om kunstgras door een expert aan te laten leggen.

Investering met meer zekerheid

Kunstgras laten aanleggen kost uiteraard meer geld dan wanneer je het zelf zou doen. Gelukkig kun je vaak wel een goede deal sluiten als je kunstgras nieuw koopt, want het komt dan vaak voor dat men de aanleg door een vakman tegen een gereduceerd tarief aanbiedt. Deze korting is dus mooi meegenomen en je kunt binnen no time genieten van een mooi gazon bestaande uit kunstgras. Daarnaast scheelt het ook tijd, moeite en stress, want je bent dankzij de professionele aanleg altijd verzekerd van een prachtig eindresultaat. Zie de extra kosten voor het aan laten leggen van kunstgras dus als een investering waar je de komende jaren nog veel plezier aan zult beleven.

Kunstgras prijzen

Kunstgras koop je per vierkante meter. Er zijn diverse soorten kunstgras te koop en er zit veel verschil in bijvoorbeeld de lengte, de hoeveelheid grassprieten per vierkante centimeter, kleur en nog veel meer factoren. Er valt dus veel te kiezen en daarom is de kans groot dat er altijd een type kunstgras te koop is dat bij jouw voorkeuren en smaak past. Daarnaast zit er ook veel verschil in de prijs. Kunstgrasmatten koop je meestal vanaf € 15 per vierkante meter, dus het kan ook erg betaalbaar zijn. Voor een gemiddeld gazon heb je zo’n 10 vierkante meter nodig, dus dit betekent dat je je tuin al van kunstgras kan voorzien vanaf € 150.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *