Luxe keuken kopen – wat zijn luxe keukenmerken?


Keuken, Woonspiratie / woensdag, april 27th, 2022

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een nieuwe keuken, kom je heel veel verschillen tegen. Verschil in soorten, leveranciers en ook verschil in kwaliteit en prijs. Het kopen van een keuken is een hele uitgave en je wilt dan natuurlijk wel dat je keuken een goede kwaliteit heeft. Het is een aanschaf waar je een flink aantal jaren gebruik van wilt maken. Of de keuze valt op een luxe keuken hangt natuurlijk ook helemaal af van je wensen en budget. Maar wat is een luxe keuken en welke luxe keukenmerken bestaan er allemaal?

Luxe keuken

Wanneer je een keuken een luxe keuken kunt noemen is vrij subjectief. Over het algemeen kun je zeggen dat een luxe keuken groot en uitgebreid is. Bij een luxe keuken kun je meer kwaliteit verwachten en tevens meer service en garanties na de aankoop. Er is weinig standaard, maar er wordt juist gebruik gemaakt van maatwerk en extra toevoegingen. Daarbij kun je denken aan extra dikke achterwanden, strips langs of onder de keukenkastjes en stevige (180 graden) scharnieren voor de afwerking. Luxe keukens koop je bij keukenleveranciers in het hogere segment. Benieuwd welke luxe keukenmerken er zijn?

Luxe keukenmerken

In de wereld van de keukens zijn er een aantal (bekende) merken die opteren in het hogere segment. Een aantal voorbeelden van luxe keukenmerken zijn:

  • SieMatic – Een Duits merk en al vanaf 1929 een begrip in de keukenwereld. Het is één van de beste merken als het gaat om luxe, kwaliteit en vakmanschap. Met een SieMatic keuken weet je dat je kwaliteit en luxe in huis haalt.
  • Poggenpohl – Een keukenmerk uit Duitsland wat al jaren actief is in de keukenbranche (vanaf 1892). Ze zijn in meer dan 70 landen wereldwijd bekend.
  • Eggersmann – Ook een keukenmerk met Duitse kwaliteit. Al meer dan 100 jaar is het keukenmerk Eggersmann producent van innovatieve luxe keukens (vanaf 1908).
  • Salvani keukens – Een Italiaans keukenmerk waar je een stukje authentiek Italië in huis haalt. Een luxe keukenmerk wat daadwerkelijk in Duitsland geproduceerd wordt.
  • Snaidero Snaidero keukens staan bekend op zijn mooie keukens en hebben een grote collectie designkeukens van ontwerpers als Giovanni Offredi, Lucci & Orlandini en Paolo Pininfarina. Hun motto is ook dat keukens een levenlang meegaan. Je kunt hier dus zeker wel een stuk kwaliteit verwachten.
  • Next125 – Dit duitse keukenmerk staat bekend om zijn design, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. Duurzaamheid hebben ze hoog in het vaandel. Met de prijzen van hun keukens vallen ze in het hoge segment.

Zoals je ziet zijn het vooral de Duitsers en Italianen die voor veel kwaliteit en luxe in de keukenbranche zorgen. Ben jij bereid om meer geld te betalen voor een luxe keuken?

Hoofdfoto van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *