Gooi je oude meubels niet weg, maar geef ze een upgrade


Budget Wonen, Styling & Inrichting / woensdag, juni 14th, 2023

Als je denkt aan het vernieuwen van je interieur, denk je vaak meteen aan het kopen van nieuwe meubels. Maar waarom zou je oude meubels weggooien als je ze een upgrade kunt geven? Het renoveren van oude meubels is niet alleen duurzaam, maar het kan ook een leuke en creatieve uitdaging zijn. In dit artikel geven we je tips en inspiratie om je oude meubels een tweede leven te geven.

Voordelen van het upgraden van oude meubels

Het upgraden van oude meubels heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats is het duurzaam. Door je oude meubels op te knappen, verminder je de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt belandt. Bovendien hoef je geen nieuwe meubels te kopen, wat betekent dat er minder grondstoffen worden gebruikt en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Daarnaast is het renoveren van oude meubels ook een leuke en creatieve uitdaging. Je kunt je meubels een persoonlijk tintje geven en ze helemaal aanpassen aan jouw smaak en stijl. Bovendien kun je geld besparen door het upgraden van oude meubels in plaats van het kopen van nieuwe meubels.

Tips voor het upgraden van oude meubels

Het upgraden van oude meubels hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips kun je je oude meubels een tweede leven geven:

Schuren en verven

Als je meubels er versleten uitzien, kun je ze opknappen door ze te schuren en te verven. Schuur het oppervlak van de meubels om eventuele krassen of verfresten te verwijderen. Vervolgens kun je de meubels schilderen in een nieuwe kleur die past bij jouw interieur. Kies voor een verf die geschikt is voor het oppervlak van de meubels, zoals lakverf voor houten meubels.

Leestip: welke kleur wit in je interieur?

Bekleed de stoelen

Als de bekleding van je stoelen versleten is, dan is meubelstoffering de perfecte oplossing voor jouw. Verwijder de oude bekleding en meet de stof die je nodig hebt voor de nieuwe bekleding. Kies een stof die past bij jouw interieur en die geschikt is voor stoelbekleding. Na het zelf bekleden of laten bekleden van de stoelen zien ze er weer als nieuw uit.

Upcycle je meubels

Je kan naast restaureren ook kiezen om nieuwe meubels te maken van oude meubels of objecten.  Van het omtoveren van een oude bal tot een plantenbak tot het gebruiken van pallets voor een bank. Door oude producten te upcyclen kun je op een creatieve manier toffe nieuwe meubels maken. 

Gebruik nieuwe knoppen of handgrepen

De knoppen en handgrepen van meubels zijn vaak eenvoudig te vervangen. Kies nieuwe knoppen of handgrepen die passen bij de stijl van jouw interieur. Zo geef je oude meubels een nieuwe uitstraling zonder dat je ze hoeft te vervangen.

Maak gebruik van muurstickers

Muurstickers zijn niet alleen geschikt voor op de muur, maar ook voor meubels. Kies een muursticker die past bij de stijl van jouw interieur en plak deze op een kast of tafel. Zo krijgen oude meubels een nieuwe look zonder dat je ze hoeft te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *