Herfst DIY – pompoen verven


Styling & Inrichting / vrijdag, oktober 28th, 2022

De zomer is voorbij en de herfst staat voor de deur. Het is dan leuk om je huis ook lekker herfstproof te maken. Dat kan natuurlijk door de herfstschatten uit het bos mee te nemen, maar natuurlijk horen pompoenen daar ook bij. Niet iedereen houdt van de traditionele oranje kleur en soms past het gewoonweg niet mooi in je intereur. Daar kun je wat aan doen, bijvoorbeeld door pompoenen te verven. Ik heb het gedaan en in deze blog lees je hoe ik het heb aangepakt.

Wat heb je nodig?

  • Pompoen en/of kalebas (ik heb verschillende vormen en groottes gebruikt)
  • Verf (restjes muurverf, krijtverf of een spuitbus)
  • Kwast of sponsjes
  • Onderlegger voor je tafel (bijvoorbeeld oude kranten)

Hoe pak je het verven van de pompoen aan?

  1. Bedek je werkblad met een onderlegger, zoals oude kranten.
  2. Maak de pompoen vochtvrij met een oude doek.
  3. Tip: check vooraf of er zachte (rotte) plekken op je pompoen zitten. Het zou zonde zijn als je binnen no time je mooie pompoen weg kunt gooien omdat hij rot is.
  4. Pak nu je verf erbij. Je kunt gebruik maken van een spuitbus (dit zou ik wel buiten doen) of met restjes oude verf. Ik heb gekozen voor kleuren die mooi in ons interieur passen. Verven kan met de achterkant van een schuursponsje, of met kwasten. Ik heb hiervoor kwasten gebruikt.
  5. Daarna laat je ze helemaal drogen op een stofvrije plek.
  6. Als je het leuk vind, kun je ze gaan versieren. Strepen, stippen of andere vormen. Gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld wattenstaafjes of een krijtstift.

Zoek dan een mooie plek in je huis voor de geverfde pompoenen. Ik heb ze in een setje bij elkaar op de tafel gezet, maar ze staan ook leuk onder een stolp of op een dienblad.

Meer inspiratie voor leuke DIY’s voor de herfst

Spinnen, bladeren en Halloween. Er is veel te bedenken voor herfst knutselen.

Als je nu zelf ook aan de slag gaat met het pompoen verven, dan vind ik het natuurlijk superleuk als je jouw creatie ook met me deelt. In ieder geval heel veel plezier bij het maken van je herfst DIY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *