Vakantie vieren bij recreatiepark De Leistert


Eropuit / maandag, januari 2nd, 2023

Het is januari. Hoewel de zomervakantie nog héél ver weg lijkt, zijn er alweer heel veel mensen zich aan het oriënteren wat ze deze zomer gaan doen. Trekken we de landsgrenzen over of blijven we in Nederland? En wordt het dan Friesland of Limburg? Wij gaan elke zomer het liefst met de kinderen naar een leuke camping in Nederland. Niet te ver reizen, snel vriendjes maken en bovenal is Nederland gewoon heel erg mooi. Er zijn veel mooie plekken in ons land waar ik mijn vakantie wel door zou willen brengen. Eentje daarvan is recreatiepark De Leistert. Een camping én bungalowpark in Nederland zuid. Oftewel Limburg! In deze blog vertel ik je meer over dit toffe recreatiepark.

Recreatiepark De Leistert

Recreatiepark de Leistert kun je vinden in het Limburgse plaatsje Roggel en is zowel een camping als een bungalowpark in één. Het park is vooral bij jonge gezinnen enorm populair en scoort op de site van Zoover een 8,8. Daarnaast is hij uitgeroepen als ANWB camping van het jaar 2019 én ANWB Top camping 2023.

Accommodaties

Op deze (5 sterren) camping kun je terecht met je tent, caravan of camper. Heb je geen eigen kampeermiddel? Dan kun je ook kiezen voor glamping in limburg door in één van de safaritenten of chalets te verblijven. Glamping betekent eigenlijk niets anders dan kamperen met een luxe twist.

Naast de campingplaatsen op de camping kun je ook verblijven in Buitenhof de Leistert. Daar vind je accommodaties aan zoals bungalows, lodges en chalets. Alle vakantiebungalows zijn modern en in authentieke Limburgse boerderijstijl gebouwd. Echt plaatjes!

Parkfaciliteiten 

Op het recreatiepark is veel te beleven. De Leistert staat ook wel bekend om het enorme aanbod aan parkfaciliteiten. Regen of stralend weer? Er is altijd wel iets te doen en uit te kiezen. Daarnaast mag je er gratis gebruik van maken in de tijd dat je op het park verblijft.

Waterpret

Er zijn veel zwemfaciliteiten op het park. Wil je binnen zwemmen? Dan kun je gebruik maken van het warme subtropische zwembad. Voorzien van verschillende baden, glijbanen, sproeiers, bubbelbladen en een stroomversnelling.

Buiten zwemmen kan uiteraard ook. Dan is het buitengolfslagbad de perfecte plek waar je moet zijn met ondiep en diepere gedeelten waar je lekker kunt zwemmen. Voor meer waterpret kun je terecht bij de waterspeeltuin, waterspeelzone, de roeivijver en de visvijver. Genoeg vertier voor waterratjes.

Speelpret

In de buurt van de accommodaties en op de campingveldjes vind je veel kleine speeltuintjes. Maar wat echt gaaf is, is de grote buitenspeeltuin met jumbotoren. De perfecte plek voor kinderen en ouders om zich tijden te vermaken.

recreatiepark de Leistert

Bij slecht weer ook niet getreurd. Je kunt dan terecht in de binnenspeeltuin La Selva Playground. Een indoor speeljungle waar kinderen hun energie wel kwijt kunnen. Als ouder kun je lekker rustig op je stoeltje een oogje in het zeil houden.

Buiten faciliteiten

Wil je lekker actief zijn in je vakantie? Dan ben je bij de Leistert op aan het juiste adres. Je vindt er namelijk een adventure sportveld waar je kunt volleyballen, bootcampen, fietscrossen of bijvoorbeeld met de kabelbaan. Ook de rustigere activiteiten, zoals golf, kun je daar doen.

Recreatieprogramma

Pluck & Pien zorgen samen met het animatieteam voor het entertainment bij de Leistert. Van knutselen en leuke spelletjes spelen in het Klushuis, tot (speur)tochten over het park en dansen in de disco. Er is altijd een activiteitenprogramma waar je de leukste activiteiten op terug kunt vinden. Je hoeft je dus nooit te vervelen.

recreatiepark De Leistert

Eetfaciliteiten

Een top park is pas top als het ook eetfaciliteiten heeft. Nou, daar kun je bij De Leistert wel een dikke vink achter zetten. Want wanneer je een avondje geen zin hebt om te koken, hoef je het park niet af. Je kunt namelijk heerlijk eten bij maar liefst drie familierestaurants, waaronder een à la carte en een tafelgrill restaurant. Uit eten gaan hoeft niet persé, want je hebt ook nog mogelijkheden om je eten af te halen. Ideaal dus!

Ben jij al eens op vakantiepark De Leistert geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *