Visgraat PVC vloer – waarom zou je deze kiezen?


Styling & Inrichting, Woonkamer / maandag, februari 21st, 2022

Vandaag de dag is een visgraat PVC vloer steeds vaker terug te zien in een gemiddeld interieur en vervangt hierdoor vaker en vaker een klassieke vloer van hout. En dat is helemaal niet zo gek, want er zijn namelijk tal van voordelen verbonden aan een vloer van dit type materiaal. Wil je graag net even wat meer weten wat dit voor voordelen zijn bij jou in huis? Lees dan vooral verder en laat je inspireren door dit artikel.

Maak kennis met verschillende voordelen van PVC vloeren

Een van de grootste voordelen van PVC vloeren waar je van kunt profiteren als je kiest voor de vloer, is dat het materiaal makkelijk in onderhoud is. Ideaal als je bijvoorbeeld een aantal huisdieren hebt rondlopen of een huishouden met opgroeiende kinderen hebt. In veel gevallen is een keer stofzuigen of dweilen al voldoende om de vloer in de best mogelijke staat te houden. Ook heeft dit materiaal een slijtvast karakter en is hierdoor bestand tegen vallen en stoten.

Een visgraat vloer verkrijgbaar in verschillende kleuren

Een visgraat vloer is in een erg breed scala aan kleuren te verkrijgen. Veel mensen kiezen voor een natuurlijke houtlook, maar je kunt ook gaan voor een zwarte PVC vloer of bijvoorbeeld een vergrijsde. Wat de beste kleur of tint is voor je visgraat PVC vloer, hangt vooral af van je persoonlijke smaak en van de stijl van het meubilair dat je in huis hebt. Uiteraard kun je een aantal staaltjes mee naar huis nemen om te kijken welke kleur het beste in je interieur past.

PVC visgraat zelf leggen of door een specialist

De meeste mensen denken dat het leggen van een PVC visgraad vloer een moeilijke klus is. Maar in de praktijk valt dat best mee. Het is uiteraard afhankelijk van je eigen kennis en inzicht, maar met een stappenplan kun je heel goed zelf een PVC vloer leggen. Durf je het niet goed aan? Laat dan je PVC visgraat vloer uitvoeren door een specialist. Het uitmeten van de vloer een secure taak en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de vloer netjes uitgelijnd is in de volledige ruimte. Zo ziet het er na vele jaren nog steeds mooi uit en blijf je er plezier van houden.

Ben jij ook fan van een PVV visgraat vloer in huis?

Hoofdafbeelding afkomstig van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *