Is een composieten schutting iets voor jou?


Tuin & Planten / vrijdag, september 16th, 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Wil je graag een schutting die onderhoudsarm is en toch een prachtige hout look heeft? Dan is een composieten schutting misschien wel iets voor jou. In deze blog lees je er alles over; wat het is, hoe je hem moet schoonmaken en wat andere voor- en nadelen zijn.

Een composieten schutting is gemaakt van kunsthars en houtvezel. Dit zorgt ervoor dat de schutting vele voordelen biedt. Benieuwd welke dat zijn Lees dan vooral verder.

Hoe moet je een composieten schutting schoonmaken?

Om er lang genot van te hebben moet je jouw composieten schutting ook af en toe een schoonmaakbeurt geven. Dat is bij dit soort schuttingen zeer eenvoudig, want het is slechts een kwestie van afwassen. Dit afwassen doe je als volgt:

  • Bevochtig je complete schutting. Dit kan je doen met behulp van een waterslang of emmers water.
  • Vervolgens vul je een emmer met water en een zacht schoonmaakmiddel, zoals bijvoorbeeld schoonmaakazijn of groene zeep. Schoonmaakazijn wordt vooral aangeraden als je een houtcomposieten schutting hebt.
  • Schrob daarna jouw schutting schoon met een bezem of een andere borstel.
  • Spoel daarna het zeep van de schutting af.

Met een borstel en wat zeep krijg je de meeste vlekken weg, maar mocht je last hebben van hardnekkige vlekken dan zijn hier meerdere speciale schoonmaakproducten voor op de markt. Let er echter wel op dat deze schoonmaakmiddelen voor jouw composieten schutting geschikt zijn. Je wilt tenslotte krassen voorkomen.

Wat zijn de voor en nadelen van een composieten schutting?

Zoals ik hierboven heb vermeld heeft een composieten schutting veel voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige hout uitstraling. Dit terwijl deze schutting de voordelen heeft van zowel de houtvezel en de kunsthars. Dankzij de kunsthars zal jou schutting niet splijten of splinteren. Dit soort schutting is stevig, licht van materiaal en vochtbestendig. Je moet daarom ook niet wakker liggen dat je schutting zou rotten of scheef zou trekken. Beits of vernis heeft deze schutting ook niet nodig.

Dit zijn allemaal fantastische voordelen, maar helaas zijn er ook een paar nadelen. Zo is een composieten schutting gevoelig voor krassen. Deze krassen kan je wegschuren, maar mochten er diepe krassen in zitten dan is hier helaas geen oplossing voor. In de composiete schutting zitten er ook lichte kleurverschillen, maar ik vind dit een prachtig effect geven aan mijn schutting.

Ik hoop je hierbij iets meer geïnformeerd te hebben over composieten schuttingen, zodat je een makkelijkere keuze hebt tussen al de verschillende soorten omheiningen.

Bron foto’s: Woodcomposiet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *