Trendalert! Luxe keukens voor hobbykoks


Keuken, Woonspiratie / vrijdag, september 16th, 2022

Een kraan waar gekookt water uit komt, ijsblokjes die uit de koelkast komen rollen, een luxe koffiezet apparaat, spoelkraan en verschillende soorten ovens. Dan denk je toch aan een keuken van een groot restaurant. Niets is minder waar. Echte luxe keukens voor hobbykoks beginnen steeds meer zijn intrede te doen in de Nederlandse huishoudens.

Van vuurplaats tot professionele horeca apparatuur

In de loop der jaren is de keuken in een gemiddeld huishouden een steeds belangrijkere plek in gaan nemen. Wat begon met een vuurtje met erboven de kookpot, naar een plekje ergens in een kast of naast de toilet is uitgelopen naar de hypermoderne keukens van nu. Een keuken uitgerust met de meest geavanceerde mogelijkheden is niet meer alleen weggelegd voor de topchef-koks, ook de hobbykoks omringen zich tegenwoordig met deze luxe. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de keuken een groot gewicht hangt aan onze status.

Wil je ook een mooie keuken als hobbykok? Check dan voor mooi horeca apparatuur de site van HorecaGrootkeukenShop

Welk doel dient al die luxe?

In onze samenleving gaat alles razendsnel en hebben we zoveel ballen in de lucht te houden waardoor stress en spanning veel voorkomend is. De luxe waarmee we ons omringen dient dan ook verschillende doelen: Allereerst willen we bij ons dagelijkse koken graag gebruik maken van alles wat het ons gemakkelijker maakt. Met een hoge lat, want het moet gezond, lekker en vernieuwend zijn. Dan wil de gemiddelde hobbykok zeker niet onderdoen voor de professional in wat er op tafel gezet wordt voor gasten. Hoe hip is het dan dat je gebruik maakt van dezelfde tools als een echte pro. Daarnaast geeft de luxe keuken en het kokkerellen de broodnodige rust in de overvolle agenda

Plek van ontmoeten

De ruimte waarin al deze mogelijkheden schitteren neemt een steeds groter oppervlakte in beslag. Dat is uiteraard nodig om plaats te bieden aan de pizza oven, rookoven of stoomoven naast de al langer onmisbare magnetron. Maar niet alleen is er ruimte nodig voor alle luxe. De keuken neemt ook een centralere plek in als leefgebied in onze woning. De zogenaamde woonkeuken is een huiselijke plek van ontmoeten en gezelligheid.

De keerzijde

Natuurlijk heeft al deze luxe ook een keerzijde. Wat is het effect hiervan op onze ecologische footprint? Bij aanschaf is het geen overbodige luxe om het energielabel te checken. Bovendien is het met de huidige gasprijzen misschien verstandiger om alle elektra in deze tijd op een laag pitje te zetten. Desondanks blijft de keuken toch een fijne plek om te zijn met elkaar. Elkaar te ontmoeten, de dag door te nemen en niet om het minst: lekker te eten!

Keukens voor hobbykoks, is dat ook jouw ding?

Hoofdfoto: Afbeelding van Werner Heiber via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *