Groene aanslag verwijderen – hoe doe je dat?


Huishouden, Tuin & Planten / vrijdag, januari 6th, 2023

Aan het einde van de winterperiode, in het begin van de lente is het moment voor het verwijderen van groene aanslag. Dan is alles weer mooi schoon voor dat de lente echt losbarst en kan je in de zomer weer op een mooi en schoon terras zitten. We vertellen je hieronder graag meer over wat groene aanslag precies is en op welke manier je deze het beste kan verwijderen zoals bijvoorbeeld hoe kan je groene aanslag verwijderen op biologische wijze.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag zijn allerlei soorten mossen en algen, die zich door een combinatie van vocht en weinig licht vasthechten, aan bijvoorbeeld de schutting of de tegels op je terras. Het valt onder de categorie onkruiden. Je zou kunnen zeggen dat het onderdeel is van een natuurlijke tuin, maar toch kun je er ook voor kiezen om het te verwijderen. In de herfst en winterperiode is het doorgaans, allemaal wat donkerder en ook veel vochtiger dan tegenover de lente en zomerperiode. Op plekken waar het zonlicht niet echt bij kan komen, ontstaat er na een tijdje een laagje groen met mos en algen.

Wanneer is het beste moment om groene aanslag te verwijderen?

Het beste moment is zo ongeveer, aan het einde van de winter en het begin van de lente. Als eerste omdat je dan alles weer fris en schoon maakt voor de lente en zomer. Maar ook omdat,de donkere dagen dan echt voorbij zijn. Je gaat weer wat meer van het buitenleven genieten, als het weer en de temperatuur het toelaten. Bovendien kunnen tegels ook behoorlijk glad worden door de groene aanslag. Het beste is om het te doen, als het een aantal dagen achter elkaar droog blijft en de temperatuur iets boven de tien graden uitkomt.

Op welke manieren en met wat voor middelen kan je groene aanslag verwijderen

Er zijn verschillende manieren en middelen, die je kan gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag. Wil je groene aanslag voorkomen? Dat kan maar dan moet je wel wat vaker de bezem pakken. Door regelmatig je terras en of tegels te vegen krijgen de mossen, algen en andere onkruiden geen kans om zich vast te kleven en zo voorkom je groene aanslag. Om het te verwijderen kan je groene zeep en of kokend water gebruiken. Met een bezem schuur je de aanslag eraf. Overigens kan je dit ook doen met speciaal zand voor de voegen. Dit schuurt al het groene van je tegels als je dit wegveegt.

Welke middelen kan je beter vermijden?

Het lijkt de beste groene aanslag verwijderaar maar de hogedrukreiniger is, geen goede optie. Het kan namelijk de bovenste laag van je tegels beschadigen. Als deze laag beschadigd raakt, krijgen de mossen en algen veel meer kans om aan de tegels te hechten. Ook chloor en het gebruik van schoonmaakazijn kan je beter achterwege laten evenals het gebruik van speciale middelen om groene aanslag te verwijderen. Al deze middelen kunnen schadelijk zijn voor de planten en het bodemleven in de tuin. Het is daarom beter om groene aanslag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *