Alles wat je wilt weten over een zwevend tv meubel


Styling & Inrichting, Woonkamer, Woonspiratie / dinsdag, oktober 4th, 2022

Als je op zoek gaat naar een nieuw tv meubel, kom je gegarandeerd ook zwevende tv meubels tegen in je zoektocht. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is zeker niet zonder reden. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over zwevende tv meubels. Wat is het precies? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een ‘normaal’ tv meubel, hoe hang je hem eigenlijk op? En waar moet je nog meer op letten als je een zwevend tv meubel wilt aanschaffen.

Wat is een zwevend tv meubel?

Het grote verschil tussen een conventioneel tv meubel en een zwevend meubel is, zoals de naam al doet vermoeden, dat een zwevend tv meubel zweeft. Dit houdt in dat het meubel de ondergrond niet raakt. Een zwevend tv meubel heeft dan ook geen poten waar het op steunt. Tv meubels zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen.

Een zwevend tv meubel geeft jouw interieur een moderne en strakke uitstraling. Zwarte tv meubels zijn erg populair omdat deze een vorm van luxe uitstralen en mooi beeld geven wanneer je er een moderne tv op hebt staan. Ook kan je er voor kiezen de televisie boven het meubel aan de muur te bevestigen om er één zwevend geheel van te maken.

zwart zwevend tv meubel

De voordelen van een zwevend tv meubel

Een voordeel van een zwevend tv meubels is dat het geheel heel ruimtelijk oogt. Heb je een kleine kamer, dan is een zwevend meubel een pré. Daarnaast kent een zwevend tv meubel ook praktische voordelen. Je maakt gemakkelijk schoon onder het meubel, want je haalt zo even de stofzuiger onder het meubel door. Daarnaast heb je niet langer last van pootjes die afdrukken in de vloer achterlaten.

Hoe bevestig je een zwevend tv meubel aan de muur?

Wanneer je het meubel aan de muur wilt bevestigen heb je twee opties. Optie één is het te laten uitvoeren door de verkopende meubelzaak. Dit kan een voordeel zijn als het gaat om garanties. Maar is ook een fijne optie wanneer je zelf niet zo handig bent. De tweede optie is natuurlijk om het zelf te doen. Bedenk vooraf goed welke bevestigingsmaterialen je nodig hebt. Ga niet alleen uit van het gewicht van het tv meubel waar al je spullen op staan, maar houd ook rekening met het soort muur waar het meubel aan bevestigd wordt. Het maakt namelijk nogal wat uit of je een tv meubel aan een betonmuur of een gipsmuur bevestigd.

Waar moet je nog meer aan denken?

Een zwevend tv meubel monteer je dus aan de muur. Een stukje opzij schuiven is er niet meer bij. Dit is misschien één van de voornaamste nadelen. Het is dus van belang dat je zeker bent van de plek van het tv meubel. Een ander aspect waar je op dient te letten bij het (laten) monteren van het meubel is de hoogte. Om de vraag te beantwoorden hoe hoog het meubel zou moeten hangen kan je als stelregel een hoogte van 50 of 60 centimeter gemeten vanaf de vloer aanhouden. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze hoe hoog jij jouw meubel wilt hangen, maar let er wel op dat je niet teveel omhoog kijkt naar de televisie. Op den duur kan dit leiden tot nekklachten.

Heel veel succes bij de zoektocht naar hét perfecte tv meubel. Ik ben erg benieuwd waar jouw keuze naar uit gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *