Ronde eettafel – waarom zou je daarvoor kiezen?


Eetkamer, Woonspiratie / dinsdag, februari 14th, 2023

Een ronde eettafel heeft veel voordelen. Bovendien zijn dit soort tafels, ook perfect voor een wat kleinere eetkamer. We vertellen je hieronder, graag nog meer over de voordelen van ronde eettafels. Daarnaast geven we je ook graag tips, waar je op moet letten bij aanschaf van een ronde tafel.

Wat zijn nou de voordelen van een ronde eettafel?

Perfect voor in een kleine ruimte

Rechthoekige of vierkante eettafels kunnen behoorlijk wat ruimte innemen. Heb je maar een kleine keuken, eet of woonkamer dan staat het al snel te vol. Een ronde tafel neemt onder andere qua onderstel veel minder ruimte in beslag. Het is ook geen enkel probleem als je gasten krijgt, die mee willen eten. Je kan namelijk zonder problemen, wat stoelen erbij zetten en zorgen voor extra zitplaatsen.

Het geeft een verrassend speels effect

Over het algemeen genomen heeft de inrichting van de meeste interieurs een vierkant of rechthoekige vormgeving. Daar is niets mis mee, maar met een ronde tafel erbij geeft het een speels en verrassend effect aan de ruimte. Nog een ander voordeel is dat je nooit meer aan de scherpe punten van de tafel kan bezeren. Hoe vaak komt het niet voor, dat je net tegen de punt van de tafel aanloopt? Met een ronde tafel heb je hier geen last meer van.

ronde eettafel voordelen praktisch

Het nodigt veel meer uit voor fijne gesprekken aan tafel

Het is bij een ronde eettafel veel eenvoudiger om elkaar eens echt in de ogen te kijken. Hierdoor maak je meer contact met je tafelgenoten. Dit zorgt er eveneens voor, dat je makkelijker met elkaar in gesprek gaat. In plaats van dat iedereen weer snel van tafel gaat, ontstaat er vanzelf een gelegenheid en tijd om nog even lekker na te praten.

Waar moet je opletten bij aanschaf van een rondvormige eettafel?

Wil je graag een ronde eettafel aanschaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten die je niet over het hoofd moet zien. Ten eerste de keuze voor het type stoel. Hoekige stoelen staan minder fraai bij een ronde eettafel, daarom is het advies om ook ronde vormen aan te houden als je op zoek gaat naar nieuwe stoelen. Hetzelfde geldt voor de lamp en andere accessoires. Ronde vormen staan het mooiste. Daarnaast is iets waar je rekening mee moeten houden: hoe groot moet je ronde eettafel zijn? Dat heeft te maken met het aantal personen dat je aan tafel wilt gaan zitten. Dit is met name belangrijk voor de doorsnede van het tafelblad.

hoe groot moet een ronde eettafel zijn?

Hoe groot moet een ronde eettafel zijn?

Voor 3 á 4 personen heb je ongeveer een diameter van 110 cm nodig, voor 4 á 5 personen ongeveer 120 cm. Wil je dat er zes personen aan de tafel kunnen zitten? Dan is een ronde tafel met een blad van ongeveer 130 cm doorsnede een goede keuze.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er voldoende bewegingsruimte om de tafel is. De reden hiervoor is vrij simpel je moet namelijk je stoel naar voor en achter kunnen schuiven. Daarnaast is het ook van belang dat je ook in de breedte voldoende bewegingsvrijheid krijgt. De standaardmaten zijn ongeveer 1 meter om achteruit te kunnen schuiven en 70 cm in de breedte zodat je een andere tafelgenoot niet raakt. Zodat je heerlijk comfortabel aan tafel kan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *