Soorten terrasoverkapping


Tuin & Planten / dinsdag, februari 14th, 2023

Een terrasoverkapping is een verrijking voor je terras of tuin. Het geeft je de gelegenheid om vaker en langer van het buitenleven te genieten. Je kan er namelijk heerlijk beschut gaan zitten en van het vroege voorjaarszonnetje of een prachtige herfstdag genieten. We geven je hieronder graag, wat voorbeelden van soorten terrasoverkapping en wat de specifieke voordelen zijn.

Welke soorten terrasoverkapping zijn er?

Het type terrasoverkapping bepaald je beleving van buiten zijn. Zo heb je vrijstaande overkappingen die dienen als extra woonruimte, poolhouse of werkruimte. Maar veelal zie je ze aan de bestaande woonruimte. Ook deze bestaan uit verschillende soorten:

Een aluminium terrasoverkapping

Een van de opties is een terrasoverkapping van aluminium. De voordelen van dit materiaal zijn, dat het niet kan oxideren, maar ook stevig genoeg is om allerlei weersinvloeden te weerstaan. Daarnaast is het ook heel fijn dat dit materiaal en de hele overkapping weinig onderhoud vraagt. Een ander bijkomend voordeel is dat een aluminium terrasoverkapping heel wat jaren meegaat. Een belangrijk aspect bij aanschaf, want je wil uiteraard zo lang mogelijk van je overkapping gebruik kunnen maken.

Je kunt aluminium terrasoverkappingen zelfs afwerken met glazen wanden, zodat je je woonkamer verlengd in je tuin. In de zomer gooi je de wanden lekker open en in de winter sluit je ze en heb je zo maximaal uitzicht op de tuin en het buitenleven. Extra genieten!

Terrasoverkapping met doek

Je kan ook kiezen voor een terrasoverkapping met doek. Dit heeft als voordeel dat het een relatief goedkope oplossing is om een overkapping in je tuin te creeëren. Daarnaast zorgt de kleur van het doek voor meer sfeer op het terras of in de tuin.

Door een doek aan te schaffen dat een zonwerende functie heeft, heb je het voordeel dat je geen parasol nodig bent, ook als de zon fel schijnt. Het doek is ook handig in de herfstperiode het vangt namelijk ook al het blad dat valt op en bij wat lichte motregen zit je lekker droog en beschut.

Terrasoverkapping van hout

Hout is en blijft een echt natuurlijk product. Een terrasoverkapping van hout heeft om die reden een warm en natuurlijk uiterlijk. Dit geeft ook veel sfeer aan je terras, tuin of woning. Hout is een materiaal wat heel eenvoudig te bewerken is. Ideaal als je bijvoorbeeld nog iets aan wilt passen of aan wilt hangen. Daarnaast heeft (hard) hout ook een lange levensduur en is het makkelijk te onderhouden en kun je het makkelijk schoonmaken.

Terrasoverkapping met lamellendak

Een terrasoverkapping met een lamellendak, bestaat uit lamellen die je kunt bedienen. De lamellen, meestal van aluminium, kun je met een motortje naar wens openen of sluiten. Als de zon schijnt kunt je zelf regelen hoeveel zonlicht je wilt hebben. Bovendien geeft het ook de mogelijkheid de lamellen te sluiten als het regent, om volledig droog onder de terrasoverkpping te kunnen zitten onder. Mocht er op een zomerdag onverhoopt een regenbuitje vallen, dan hoef je niet naar binnen te vluchten. Zo kun je gewoon blijven zitten en je boeltje lekker op de tafel laten liggen. Een terrasoverkapping met lamellendak geeft je de gelegenheid om nóg meer te genieten van het buitenleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *