Leuke & handige huishoud- en schoonmaaktips


Huishouden / vrijdag, januari 6th, 2023

In het huishouden en bij het schoonmaken, zijn er altijd wel dingen die handiger of makkelijker kunnen. Het bespaart je soms ook, tijd en energie. Tijd die je weer kan besteden aan leuke activiteiten. We geven je hieronder een aantal handige huishoud- en schoonmaaktips.

Huishoud- en schoonmaaktips op een rij

Je kent Oma Weet Raad misschien wel. Handige tips die het leven een stukje makkelijker maken. In deze blog vind je een aantal schoonmaaktips uit de praktijk, die je kunnen helpen bij het huishouden en schoonmaken. Ken jij ze al?

Schoonmaaktip 1 – De altijd vieze tandenborstelbeker

Heb je de tandenborstels in de badkamer, die altijd in een beker staan? Dan herken je het volgende probleem vast wel. Om de haverklap zit (met name aan de binnenkant) vol met tandpasta spetters. Niet leuk en ook niet fijn als je deze bijna iedere dag moet schoonmaken. Hier hebben we een leuke tip voor. Doe een klein plastic zakje in de beker en schuif deze ook een stukje over de buitenkant van de beker. De tandpastaspetters worden er waarschijnlijk niet minder om. Maar nu hoef je niet meer iedere dag of heel vaak de beker schoon te maken. Een keer per week het zakje eruit halen en vervangen en de beker blijft mooi schoon.

Schoonmaaktip 2 – Tegels zonder strepen

Tegels laten blinken en geen strepen meer na het ramen zemen. Nog een leuke tip. Als je na het poetsen van je tegels, nog even na wrijft met een theedoek, gaan deze mooi blinken en glanzen. Heb je na het ramen zemen ook altijd nog vlekken, strepen of druppels op de net gezeemde ramen zitten? Wrijf ze dan ook even na met een theedoek. Het scheelt je een hoop tijd en ergernis en je ramen worden streeploos schoon.

Schoonmaaktip 3 – Tafelzeil

Tafelzeil kan je op veel manieren gebruiken. Heb je een tafelzeil dat eigenlijk aan vervanging toe is? Gooi deze niet weg je kan het nog prima voor andere doeleinden gebruiken. Knip er bijvoorbeeld de minst beschadigde of verkleurde stukken uit en gebruik deze in een la of kast om deze te beschermen. Het is iets dikker en blijft doorgaans beter liggen als bijvoorbeeld een stuk kastpapier. Daarnaast ziet het er ook nog heel decoratief en leuk uit.

Een oud tafelzeil is ook superhandig voor als de kinderen willen knutselen. Je kan het zo over tafel leggen en mocht er dan met stiften of verf een ongelukje voorkomen dan is dat niet zo erg.

Ga je planten verpotten? Ook dan is een oud tafelzeil heel handig. Na het verpotten pak je het tafelzeil vast aan de vier hoeken en vouw je deze een beetje bij elkaar. Je tilt het zeil op en het is zo heel eenvoudig om de grond en het plantafval weg te gooien. Eventueel nog even met een nat doekje eroverheen gaan en het tafelzeil is schoon, om daarna opnieuw te kunnen gebruiken.

Wat is jouw ultieme tip onder de schoonmaaktips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *