Werkplek opruimen en netjes houden – hoe doe je dat?


Schoonmaken, Werkkamer, Woonspiratie / woensdag, februari 15th, 2023

Een bureau dat bomvol ligt, dat is nu niet echt een fijne en opgeruimde werkplek. Je kunt je daardoor moeilijker concentreren en focussen op je werk. Bovendien valt het vaak ook niet mee, om tussen al die spullen die ene offerte, document of opdracht te vinden die je een keer hebt uitgeprint. Hoe kun je het beste je werkplek inrichten voor meer rust en overzicht? In deze blog vind je tips hoe je het beste je werkplek opruimen kunt én hoe je het netjes houdt.

Je werkplek opruimen door alle overbodige spullen weg te halen

Het is tijd om eens met een kritische blik naar je werkplek te kijken. Wat ligt er wat er eigenlijk niet thuishoort? Haal deze overbodige spullen eerst allemaal weg. Dan krijg je vanzelf ruimte en meer overzicht om de dingen die wel van belang zijn een plek te geven.

Een kleine tip: probeer regelmatig je werkplek op te ruimen. Op die manier blijven er nooit overbodige spullen liggen en blijft alles netjes, overzichtelijk en opgeruimd. Doe dit bij voorkeur net voor het weekend of op een ander moment wanneer je stopt met werken, bijvoobeeld de laatste vijf minuten voordat je werkdag er op zit. Dan kun je de volgende keer als je op je plek gaat zitten werken, met een frisse start beginnen.

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Alles wat er nodig is, om te kunnen werken moet je overzichtelijk kunnen opbergen. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden. Je kan op je werkblad een aantal bakjes neerzetten waarop je met een sticker aangeeft wat erin moet. Bijvoorbeeld één bakje voor alle inkomende post, ééntje voor alle offertes en ééntje met alle documenten die je nodig hebt voor het boekhouden. Zo heb je eenvoudig overzicht en kun je snel die ene offerte erbij pakken of de benodigde documenten als je btw-aangifte moet doen.

Heb je een werkplek waarbij je tegen een muur aankijkt? Gebruik de muur en plaats een peg board. Een peg board is een ophangplek voor alles en super handig als je je werkplek opruimen wilt. Je kunt er dingen aan hangen zoals je to-do lijstje, maar ook handige kleine opbergbakjes waar je pennen, kleine memoblaadjes, etcetera in kunt doen. Dan heb je dat ook niet onnodig op je bureau staan.

Licht is erg belangrijk om fijn te werken

Licht, met name daglicht, is erg belangrijk om fijn te kunnen werken. Hier staan we soms te weinig bij stil. Dit werkt namelijk ook door op onze gemoedstoestand en zorgt ook voor een bepaalde rust. Stel je maar eens voor dat je heel de dag ergens werkt waar het vrij donker is en je helemaal geen daglicht kan zien. Goed licht en het liefste dus daglicht zijn essentieel om en rustige en fijne werkomgeving te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *