Musthaves voor een goede thuiswerkplek


Werkkamer, Woonspiratie / vrijdag, januari 27th, 2023

Wat hebben we zitten mopperen tijdens de COVID pandemie. Maar heel eerlijk, het heeft toch ook wel positieve dingen teweeg gebracht, vind ik. Eentje daarvan is het (meer) thuiswerken, want het heeft aan aantal grote voordelen ten opzichte van naar kantoor reizen. Denk maar eens aan de tijd die je bespaart, de flexibileit die het je geeft en natuurlijk de (reis)kosten. Om thuis goed te kunnen werken ben je wel afhankelijk van goed materiaal. In deze blog vind je de musthaves voor een goede thuiswerkplek.

Een thuiswerkplek maken

Wil je vaker thuis gaan werken? Dan is het belangrijk, dat je ergens in huis een fijne werkplek creëert. Natuurlijk kun je aan de keukentafel gaan zitten, maar dit is misschien niet de meest ideale plek. Als je in rust wilt werken, is een aparte werkplek het meest geschikt. Je kunt dan ook makkelijker je spullen laten liggen, plus dat je je werkplek helemaal ergonomisch kunt instellen. Zo voorkom je ook nog eens (langdurige) klachten aan je nek, rug en/of schouders.

De perfecte computer

Een essentieel onderdeel voor het thuiswerken is een computer. Het maakt niet uit of je een interieurfotograaf, administratief medewerker of bijvoorbeeld een architect bent. Een computer of workstation moet, natuurlijk afhankelijk van je beroep, aan jouw eisen voldoen. Ben je een tekenaar of architect dan moet de computer geschikt zijn om te ontwerpen, maar ook de mogelijkheid bieden om grote bestanden op te kunnen slaan. Een videograaf vindt het fijn om een hoge frame rate te hebben voor het beste beeld. En werk je in de offshore, dan heb je wellicht een speciaal computersysteem nodig voor automatiseringstechniek zoals een industrial pc.

Kantoormeubilair

We hadden het al kort even over de keukentafel als werkplek. Werk je met enige regelmaat thuis, dan is het van belang dat je het werk kan doen in een goede zithouding. Maar ook dat het bureau waar je aan werkt op de juiste werkhoogte is afgesteld. Op een keukenstoel, aan een tafel zit je wat betreft je houding niet helemaal goed. Een ergonomische bureaustoel en in hoogte verstelbaar bureau is dan ook een echte musthave. Net als bijvoorbeeld een ergonomische muis en toetsenbord

Gezelligheid

Een perfecte werkplek kan ook wel een beetje gezelligheid gebruiken. Let op dat je het niet té druk maakt zodat het niet afleidt van je werk. Voeg bijvoorbeeld een beetje groen toe, zoals een leuke plant op je bureau. Of een toffe hangplant om meer ruimte op je bureau vrij te houden. Houd de kleur op je muur in ieder geval rustig. Met een toffe poster, schilderij of een te gekke prullenbak maak je gelijk al een stuk gezelliger op je werkplek.

Thuiswerkplek musthaves, welke mag volgens jou niet ontbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *